Magazinele online înființate în România - aspecte juridice și fiscale

Magazinele online

A avea un magazin online poate reprezenta un real avantaj competitiv pentru afacerea ta. Inainte de a-l deschide, trebuie sa te asiguri ca indeplineste toate cerintele cu privire la aspectele legale si fiscale ale magazinelor online deschise in Romania. Pentru a-ti usura munca si a face procesul mai rapid, ti-am pregatit o lista cu aceste aspecte.

DIZOLVAREA și LICHIDAREA SOCIETĂȚILOR COMERCIALE

Advice

Dizolvarea și lichidarea societăților comerciale se referă la același proces și anume acela prin care entitățile își încetează existența. Dizolvarea are ca efect dispariția juridică a societății comerciale și în final, radierea din Registrul comerțului.

Lichidarea începe după ce societatea a fost dizolvată și presupune transformarea activului în bani pentru plata creditorilor și partajului activului net între asociați. Practic, se poate aprecia că lichidarea unei societăți comerciale este precedată de dizolvarea ei.

Mai puține firme în insolvență

Insolventa

Din datele publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului -ONRC reiese ca  în luna aprilie 2019 au fost înregistrate un numar de 104 insolvenţe in Bucuresti si 504 la nivel national iar primele patru luni din 2019, procentul societăţilor comerciale intrate în insolvenţă, fata de aceeasi perioada a anului trecut, a scazut cu peste 30% .

Pentru aceeasi perioada a anului, datele arata ca un numar de 11.188 de firme au fost dizolvate, iar 5.486 de firme şi-au suspendat activitatea.