Ridicarea Popririi de pe Contul Unic

De admin, 8 Mai, 2024
poprire

În fața provocărilor financiare, societățile se pot găsi în situația de insolvență, dar asta nu înseamnă că drumul este complet închis pentru ele. O măsură esențială pentru a asigura că activitatea unei companii în dificultate poate continua este ridicarea popririi de pe contul unic de insolvență.

La momentul deschiderii procedurii de insolvență, administratorul judiciar are responsabilitatea de a deschide acest cont unic, care devine inima operațiunilor financiare ale societății în dificultate. Este important să subliniem că acest cont unic de insolvență este protejat de lege împotriva oricăror măsuri punitive sau confiscări, conform Legii nr. 85/2014.

Totuși, uneori, un creditor poate iniția executarea silită împotriva societății, inclusiv prin poprirea contului de insolvență. În astfel de situații, societatea în insolvență are dreptul să solicite ridicarea popririi de pe contul său. Această cerere se adresează judecătorului-sindic conform prevederilor Legii nr. 85/2014.

Legislația clarifică că interdicția de a bloca contul unic de insolvență este esențială pentru menținerea activității societății și pentru a-i oferi șanse reale de redresare. Blocarea lichidităților din acest cont ar putea paraliza complet operațiunile unei companii, compromițând șansele sale de revenire pe piață.

În plus, există posibilitatea de a solicita, în mod temporar, ridicarea popririi printr-o ordonanță prezidențială până la soluționarea cererii pe fond. Această procedură necesită îndeplinirea unor condiții stricte, printre care dovedirea urgenței și a caracterului temporar al măsurii solicitate.

În concluzie, protejarea contului unic de insolvență este crucială pentru susținerea șanselor de redresare a societăților aflate în dificultate financiară. Ridicarea popririi asigură că resursele necesare pentru operațiuni continuă să fie disponibile, oferind astfel șansa unei reveniri pe piață pentru aceste companii.

Comentarii