DIZOLVAREA și LICHIDAREA SOCIETĂȚILOR COMERCIALE

Advice

Dizolvarea și lichidarea societăților comerciale se referă la același proces și anume acela prin care entitățile își încetează existența. Dizolvarea are ca efect dispariția juridică a societății comerciale și în final, radierea din Registrul comerțului.

Lichidarea începe după ce societatea a fost dizolvată și presupune transformarea activului în bani pentru plata creditorilor și partajului activului net între asociați. Practic, se poate aprecia că lichidarea unei societăți comerciale este precedată de dizolvarea ei.

Finanțe

Finance

Atenția la detalii în afaceri este vitală. Avocații noștri în domeniul bancar și financiar lucrează la cele mai înalte standarde posibile, cu toate diligențele necesare obținerii succesului clienților noștri.

 

Ai putea fi, de asemenea, interesat de:

Imobiliare

Real Estate

Practica noastră în domeniul imobiliar avansează o îndrumare critică a tranzacțiilor complexe pe piețele regionale. Investitorii imobiliari și creditorii au încredere în noi pentru a înțelege piețele și obiectivele lor de afaceri.

Experiența noastră vastă include structurarea, negocierea și încheierea tuturor tipurilor de tranzacții de capital și datorii.

Taxe

Tax

In plus față de fuziuni și achiziții și de tranzacțiile de acțiuni cu capital privat, recomandăm, de exemplu, structurarea fiscală (în special în ceea ce privește reorganizările și restructurările întreprinderilor) și auditurile fiscale.

Caritate

Charities

Împreună cu Asociația pentru Respectarea Drepturilor Omului (ARDOM), evaluăm nevoile specifice și reunim avocați din întreaga firmă pentru a depăși provocările cu care te confrunți.

Mulți dintre membrii noștri fac, de asemenea, muncă voluntară, astfel încât să vedem problemele din ambele părți ale biroului.

Mai puține firme în insolvență

Insolventa

Din datele publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului -ONRC reiese ca  în luna aprilie 2019 au fost înregistrate un numar de 104 insolvenţe in Bucuresti si 504 la nivel national iar primele patru luni din 2019, procentul societăţilor comerciale intrate în insolvenţă, fata de aceeasi perioada a anului trecut, a scazut cu peste 30% .

Pentru aceeasi perioada a anului, datele arata ca un numar de 11.188 de firme au fost dizolvate, iar 5.486 de firme şi-au suspendat activitatea.