Știri

De admin, 8 Mai, 2024

În universul complex al proceselor legale, respectarea procedurilor de citare este esențială pentru asigurarea transparenței și echității în desfășurarea justiției. Un caz recent, în care reclamanta a acționat prin administrator special și administrator judiciar, aduce în prim-plan importanța detaliilor în această fază critică a procesului juridic.

De admin, 8 Mai, 2024

Procesul de dizolvare și lichidare al societăților comerciale reprezintă un capitol crucial în viața oricărei entități de afaceri. În esență, acesta marchează sfârșitul oficial al unei perioade și deschide calea pentru încheierea tuturor activităților operaționale și financiare ale firmei. Dar, care sunt motivele care stau la baza acestei decizii și cum se desfășoară acest proces?

De admin, 8 Mai, 2024

Insolvențele societăților sunt in creștere la nivel global, multe tari înregistrând o creștere de peste 30%. După ani de inflație și impactul cumulat al pandemiei Covid-19, valul de insolvențe mult prezis a sosit în 2023 și continuă în 2024. În paralel cu această tendință, se observă o creștere a cererii de finanțare în piață, astfel încât creditorii și practicienii în insolvență care se confruntă cu constrângeri de lichiditate să poată urmări creanțele deținute in cadrul dosarelor de faliment. Oricum ar fi, finanțarea reprezintă o sursă critică de recuperare pentru creditori.

De admin, 8 Mai, 2024

În fața provocărilor financiare, societățile se pot găsi în situația de insolvență, dar asta nu înseamnă că drumul este complet închis pentru ele. O măsură esențială pentru a asigura că activitatea unei companii în dificultate poate continua este ridicarea popririi de pe contul unic de insolvență.

De admin, 8 Mai, 2024

"Retragerea unui asociat dintr-un SRL poate avea loc în mai multe moduri, iar procedura și efectele sale depind de circumstanțe. Voi detalia mai jos diferitele aspecte legate de retragere:

Etichete